lördag 16 juni 2007

Förnuft och känsla

När jag nu träffat någon så full av livslust, så full av energi och med en underbar livsglädje men som samtidigt har förmåga att vara allvarlig och seriös.

Hur kan jag då någonstans innerst inne vilja att han faktiskt ska släppa allt annat och bara vilja vara med mig, att han bara ska välja mig hela tiden och avstå allt annat ?

För det är ju sannerligen inte alls det jag vill.

Har ju nyligen lämnat en relation där det blev precis så, där jag hade en man lindad runt mitt lillfinger, en man som var beredd att göra precis vad som helst hela tiden om jag bad om det.

En man som var hemma nästan jämt, som inte hade någon livslust eller särskilt mycket energi, en man som totalt tråkade ihjäl mig.

Mitt förnuftiga jag vill ha en man som har ett eget liv, en egen vilja och en egen agenda.

Mitt känslomässiga jag vill som vanligt ha något helt annat.....

Mitt känslomässiga jag är ju ett litet barn som vill ha uppmärksamhet från morgon till kväll, som vill att någon ska se mig hela tiden, som vill att någon ska klappa mig på huvudet och applådera.

Hjälp !!

4 kommentarer:

Christina sa...

Det finns ett mellanting tror jag. Men kanske det kräver stadiga egna ben ... ben som kan slås undan om man inte är beredd ... du behöver ju inte vara samma person som går in i ett nytt förhållande ... jämfört med hur du var i det gamla ... kan du hitta en mellanväg ..? Stor kram

nike sa...

Du måste nog ta chansen och berätta om ditt "handikapp", om du inte redan gjort det. Tillsammans med honom borde du med tiden kunna mota bort dina spöken...?

TrickyTricky sa...

Jag är åtminstone medveten om det, alltid något och visst måste jag berätta men det är lite som att berätta om att man är rädd för mörker när det är ljust ute.
Rädslan bleknar bort, det känns inte viktigt just då.

nike sa...

Det kan vara svårt att berätta om något man skäms för eller inte fullt ut har koll på själv. Det är lätt att vara rädd för hur det skall landa hos mottagaren. Men att inte våga berätta för honom är nästan värre! Berätta när det är ljust ute, då blir det nog inte så farligt. Ta en bra dag..