torsdag 30 juli 2009

Jag vill berätta för hela världen

Att min son som för några år sen inte fick gå kvar i den vanliga skolan utan blev tvångsdeporterad till en specialskola för vanartiga barn (nej så heter det förstås inte, det kallas resursskola och förr var det skoldaghem) nu går en mattekurs en hel vecka på sommarlovet... .

Dessutom sitter han och gör läxor på kvällarna (och måste jag tillstå plågar mig och storasyster som helst vill slappa och vara lite lediga).

Min (lilla) kille som ska fylla 16 och börja gymnasiet.

Jag är så stolt över dig min son och jag skulle vilja berätta för hela världen om den fantastiska prestation det är av dig att ha kommit hit och lyckats så bra med skolan och allt annat TROTS ditt handikapp i livet som heter ADHD och stundtals nästan tog dig bort från mig.

Det fanns en tid, en svart tid i mitt liv när jag på fullt allvar inte trodde att jag skulle kunna ta hand om min egen son, det fanns en tid när hans hat till vuxenvärlden var så starkt att han inte ville leva längre.

Men efter två år i specialskolan med alldeles fantastiska lärare, massor av gråt, svordomar och allmänt elände så vände det, du fick tillbaka självkänslan, du började lyckas med saker, du slutade hata alla vuxna i skolan, du märkte att det faktiskt fanns lärare som förstod dig, som trodde på dig och du började tro på dig själv.

Sen dess har du gått i en alldeles vanlig skola i en vanlig klass utan något som helst särskilt stöd och du har kämpat och klarat av.

Du fick byta skola halvvägs eftersom de som vi trodde var dina vänner inte var det men du klarade det också, du har åkt buss över hela stan, åkt klockan 7 på morgonen för att det varit så långt till nya skolan.

Nu ska du börja gymnasiet och du tycker att det är roligt att gå i skolan.

Och du kämpar med din mattekurs mitt i sommaren.

Du är min hjälte och min kämpe !!!

6 kommentarer:

Fröken Framtid sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!!

Anima Mea sa...

Jag vet. Men det går, om man kämpar vidare.

Anonym sa...

Jätteglad för er skull. Jippi!

Anonym sa...

Man blir glad och tårögd när man läser dina rader. Heja heja sonen!

Peter Midas sa...

Skitbra jobbat både Tricky & son! Självkänsla är grunden till energi och framsteg. Att vilja är halva segern.

TrickyTricky sa...

Tack alla snälla