söndag 14 september 2008

Lyckligt lottad !

Det slår mig plötsligt när jag står i duschen att jag är en väldigt lycklig människa, eller i allafall en lyckligt lottad sådan för vem orkar gå omkring och vara lycklig jämt egentligen.

Lyckligt lottad.

Jag gillar det uttrycket och när jag tänker på det så ser jag ett långt pärlband av bra saker i mitt liv, positivt tänkande är inte överskattat, det funkar ju !!

Jag är närmare 50 än 40 och har en man i mitt liv som tycker att jag är den vackraste kvinna som finns, både på insidan och utsidan.

Hur kan jag ens tänka tanken att låta honom försvinna ur mitt liv ?

Det tänkte jag nämligen senast igår när ett missförstånd gjorde att jag nästan raderade honom ur min telefonbok för att han stängt av mobilen och inte var anträffbar.

När han sen stillsamt påminde mig om vad han hade gjort och att han kvällen innan noga berättat för mig vad han skulle göra så skämdes jag lite och förbannade mig själv som lät så mycket energi slösas på nåt helt onödigt.

Så han åkte inte ur telefonboken han åkte hit istället, hem till mig kanske för att inte låta sig utkonkurreras av såna som Martinträdgård.

Jag är lyckligt lottad på så många andra sätt också, mindes mitt inferno av gråt och vanmakt när sonen fick byta skola i vintras efter att ha blivit mobbad, tänker att det blivit ganska bra för honom, han har en ny kompis, han är inte så ensam jämt.

Ja lycka är väl ett för stort ord men frånvaro av olycka kan vara en väldigt bra känsla för den som inte varit så bortskämd tidigare.

Lyckligt lottad kanske just för att jag kan känna glädje över små saker.

Som att tvättmaskinen är lagad och gräsmattan är klippt och det var mig han åt frukost med idag.!!

1 kommentar:

Christina sa...

Jag blir glad när jag läser. Njut.