fredag 16 januari 2009

Stockholmsdusch och sovloft

Vet ni vad "Stockholmsdusch" betyder på mäklarspråk ?

Det betyder att det faktiskt inte finns någon dusch i badrummet utan att badrummet i själva verket är en toalett där nån monterat en duschslang på handfatet och kallar det för dusch.

Men gud, plötsligt känner jag mig extremt gammal och bekväm när jag inte riktigt förstår hur det ska fungera. Jodå jag minns London för hundra år sen, där fanns det också såna duschar.

Usch och blä, man ska alltså i princip stå på toastolen och duscha ner hela den ynkliga lilla toaletten hållandes en duschslang i handen samtidigt som man försöker schamponera och tvåla in sig.

Ok sånt är för ungdomar, inte för mig, gammal och bekväm som jag blivit.

Jag minns med ett leende en gammal pojkvän med en gammal omodern lägenhet på Hagagatan där det inte heller fanns dusch men eftersom han var en blivande ingenjör så uppfann han en egen variant bestående av en rockring, ett plastskynke och en badbalja placerad på köksgolvet, det funkade faktiskt alldeles utmärkt, förmodligen bättre än en sk "Stockholmsdusch".

Så nästa hatobejkt nu när jag kollar runt lite på små 1:or att övernatta i då och då.

Sovloft.

Men herregud, klättra upp till sängen på en liten stege, slå i huvudet, ramla ned när man är kissnödig mitt i natten, för att inte tala om när man vill använda sängen till annat än att sova i !!!

Så osexigt så man dör ju, jag ska nu inte plåga er med detaljer men med lite fantasi tror jag nog att ni själva kan räkna ut hur kul det blir med sex på ett dj-a sovloft.

Jag ska INTE ha nåt sovloft.

Men en liten lägenhet ska jag ha.

9 kommentarer:

Mr C sa...

Man kan väl sova och göra annat under loftet? På loftet kan man...kan man...kan man...förvara saker?
Inte så bra idé kanske? Jag är trött.

TrickyTricky sa...

Hahaha...du är nog lite trött ja.
Visst kan man ha loftet till annat men varför ska man ha det överhuvudtaget, vackert är det ju inte.

Peter Midas sa...

Man skall ha en 5:a på Karlavägen.... eller en etta i Gnesta.....

eviedee sa...

Alltså, bor man med bara en toa, så tar man raggardusch, inget annat. Man blaskar över sig på lämpliga ställen direkt från handfatet.
Britter har klarat det i årtusenden med sina evinnerliga tvättlappar, eftersom badkar och annat bara varit för syns skull (det har ändå inte funnits varmvatten nog för en hel dusch eller eller ens ett kvart kar)
Problemen med toarummen och kök också för den delen är att det inte finns golvbrunn. Annars kan man köra den gamla stilen med skopor. Man tvålar in sig och häller sen lagom utblandat vatten från skopa över sig.

Jag förstår att du inte vill ha sovloft! Jag skulle slå ihjäl mig - oavsett. Litar inte på vad jag gör när jag sover eller inte är riktigt vaken, och det är jag sällan.

Jag ska också börja leta etta. En etta och en tvåa.

Nike sa...

Håller med om det där med sovloft. Gillar inte höjder, framför allt inte när jag sover. Raggartvätt kommer man långt med och tvättlappar är definitivt underskattat!

TrickyTricky sa...

Peter; Karlavägen, aldrig i livet, den sidan av stan är inte min sida.

Sovloft går bort men ett sängskåp tycker jag är rätt fint faktiskt.

Peter Midas sa...

Faktiskt har jag sagt samma sak om Söder. Men tiden har fått mig att ändra mig på den punkten. Jag har jättebra erfarenheter från Östermalm där varje gatstump bildar en småstad, mitt i storstaden. Med gemenskap, hjälpsamhet, småprat, omtanke etc. Även på Karlavägen, eller kanske särskilt där! Gamla och unga i blandning, rika och fattiga. Knegare och professorer.

TrickyTricky sa...

Jag tycker att Östermalm känns lite tråkigt och sömnigt numera.
Och ändå var det faktiskt där som mitt storstadsäventyr började för några år sen.
Närmare bestämt på Grev Turegatan så om nån kommer och ger mig en lägenhet vid Östermalmstorg så skulle jag inte tacka nej.
Och faktum är att en av de där älskarna som du inte tycker att jag ska hålla mig med (*S*) rätt nyligen införskaffade ett helt hus på Strandvägen.
Kanske ska ringa honom ?

Peter Midas sa...

Såklart du skall ha älskare, men du skall inte bli blåst så ofta! Det blir ju en del fel, eller hur. Ring snubben på STrandvägen, han kanske har nåt kryp in på 250 m2 till dig!!!

Östermalmstorg är toppen, jag jobbade där i 2 år, härligt att gå till Tysta Marie i hallarna på lunch!