måndag 23 februari 2009

Mera resgnäll

Vi står vid bagagebandet på Arlanda och jag tänker att absolut inget har hänt sen jag jobbade härute för 25 år sen.

Jag försöker berätta för barnen att det var före internet, det var t o m före mobiltelefoner och absolut ingenting har förändrats, ja i alla fall inte till det bättre.

För det tar fortfarande löjligt lång tid att få sitt bagage när man kommer till Arlanda.

Och varför måste vi gå typ tre kilometer i iskalla gångar som känns mer utomhus än inomhus när vi landat mitt i natten och är dödströtta efter en lång flygning ?

Och till sist, jag säger bara charter, say no more liksom.

Charterresan.

Den kan inte överleva. Vem vill betala för detta ?

Visst benutrymmet är helt ok faktiskt, men det är också allt som är ok på charterflyget för allt annat är absolut lågvatten.

Man får inte ens ett glas vatten gratis ombord, absolut allt kostar och det kostar massor.

På resmålet så är skillnaden knappt märkbar om vi reste på egen hand eller på charter, inte mig emot, vi valde charter den här gången för första gången på länge för att jag bara inte orkade leta och jämföra olika alternativ utan bara klippte en paketresa och tänkte att det var bekvämt och enkelt men nej det känns mest som om man tillhör en losergrupp.

På hotellet får man det sämsta rummet när man kommer med charter, man är ju inte en individuell gäst som kan ställa krav.

Charterflyget känns som ett b-alternativ och det handlar ju inte bara om att betala för vatten. Det är mer respekten för passagerarna som jag saknar.

Finns ingen profilering alls, en känsla av att de gett upp redan och nu bara fryser kostnaderna så mycket de bara kan.

4 kommentarer:

eviedee sa...

Tänkte bara säga välkommen hem! Förstår till punkt och pricka arlandakänslan. Jag är oftast ARG på arlanda, över kylan, avstånden, avsaknaden av förståelse för att människor är just människor.
Har aldrig tänkt på att det tar sån tid i Thailand - utom när det tog 3 timmar i stillastående trafikstockning i Bangkok på väg mot flygplatsen. Jag tror det beror på om man känner att man HAR tid eller om det känns som folk håller en fångad i tiden.

Och så: vin och thailand går kanske inte ihop så bra..

Anima Mea sa...

Intressanta iakttagelser. jag är böjd att instämma. Att åka charter känns verkligen B från början till slut.

TrickyTricky sa...

Eva; Tack ! Förmodligen har du aldrig tänkt på att det tar sån tid i Thailand för att du är bättre på att ta det lugnt än vad jag är. Sen är det nog så att om jag reser själv och inte hela tiden tvingas förhålla mig till barnen så blir jag också otroligt mkt lugnare. Sist jag var där helt själv så var jag lugn som en filbunke och retade mig inte på nånting så hela sanningen kommer nog inte fram i inlägget.

Anima Mea; ja charter känns B, inte för att jag inte tycker konceptet är ok utan för att det är så mkt dyrare och att man inte längre får någon valuta för pengarna.

Coola Morsan sa...

Att resa själv eller ihop med någon eller några andra vars välbefinnande man hela tiden ska ge akt på så är det ju mycket stor skillnad.