Så gott vet jag knappt om jag ätit nån gång tidigare.
En av Göteborgs finaste restauranger hade Singel46 föreslagit som plats för vår minibloggträff.
Femrätters avsmakningsmeny med tillhörande viner;
Matjesill på Leif Mannerströms vis
***
Kungsflundrarygg ”Meunière” med kokt havskräfta i dillbuljongserveras med ragu på kantareller och färska bönor
***
Halstrad hälleflundra med vinägrett på tomat och brynt smör,ljummen sallad på marinerade tomater, basilika, oliver och rostade pinjenötter serveras med hyvlad Parmesan och saltrostad färskpotatis
***
Konditorns val av ost med tillbehör
***
Chokladfondant med melonsorbet samt havreflarn
Och till det så drack vi:
Pilsner Urquell, Czech Republic & Kronobergare 4cl
***
Bourgogne, Pouilly-Fuissé, Vieilles Vignes 2006Domaine Cordier Père et Fils
***
Bourgogne, Volnay, 2006 Claude et Catherine Maréchal
***
Sommelierens val av passande vin
***
Recioto della Valpolicella, Classico Acinatico 2004 Stefano Accordini
Makalöst !
En jättetrevlig kväll på alla sätt och vis, tiden flög iväg och det kändes som om vi hade kunnat prata hur länge som helst.
Men hjälp!!! Jag läser ikapp här och blir ju alldeles matt :) Och maten! På Sjömagasinet!? och "vår" Singel46??? Hahaha! Så roligt, underbart!
SvaraRadera